APPARATUUR & INSTALLATIES
VERBRUIKSGOEDEREN
DIENSTEN
 
Historiek
Tecnor N.V. werd opgericht op het einde van het jaar 1971 door de firma Mechim (toen deeluitmakend van de firma Generale van BelgiŽ).

Van in het begin af aan heeft de firma zich gespecialiseerd in de verkoop, verdeling en onderhoud van installaties en apparatuur voor recycleerbare materialen en afval. Het idee op zich om sommige materialen te gaan sorteren en compacteren was toen een gloednieuw concept als bijdrage tot economische recyclering.

In 1995 maakt Tecnor deel uit van de Groep Watco. Ze slorpt de firma Renova Containers te Grimbergen op en vestigt zich in de gebouwen van deze laatste, gelegen aan het Vilvoordse kanaal te Grimbergen. De centrale ligging biedt de mogelijkheid om het belangrijke cliŽnteel beter te bedienen hetgeen ondertussen sterk gegroeid is in BelgiŽ en het Groot-Hertogdom Luxemburg. Te meer biedt een grote werkplaats meer ruimte voor opslag alsook het efficiŽnt herstellen van toestellen met gekwalificeerd personeel.

Een groot aantal installaties werd gerealiseerd, gebaseerd op enkel of meervoudige stationaire persen en meestal met behelpende uitrustingen. Tecnor biedt geÔntegreerde oplossingen aan, doet zelf de indienststelling ervan, alsook het onderhoud, de herstellingen en eventuele aanpassingen. De levensduur van de uitrustingen is lang, meerdere installaties van de eerste jaren zijn nog steeds in gebruik.

De samenwerking met de firma Orwak (Zweden) op het gebied van verticale persen dateert van 1990. Het concept van verticale balenpersen kent een enorm succes in BelgiŽ en Luxemburg en vele machines worden geÔnstalleerd in vrijwel alle activiteitsdomeinen.

In maart 2004 wordt Tecnor een zelfstandige firma, gespecialiseerd op het gebied van uitrustingen voor het sorteren, het verpletteren en het compacteren van recycleerbare materie. Met meer dan 30 jaar ervaring in dit specifieke domein stelt de firma aan zijn klanten niet enkel de meest geschikte uitrustingen voor, maar ook een competente technische dienst alsook de benodigde toebehoren tot het in alle veiligheid goed functioneren van deze installaties.