Over Tecnor

Over Tecnor

TECNOR nv werd anno 1971 opgericht door de firma Mechim (die destijds toen deel uitmaakte van de firma Generale van België). Toen reeds was TECNOR gespecialiseerd in de verkoop, de verdeling en het onderhoud van installaties en apparatuur voor recycleerbare materialen en afval. Het idee om bepaalde materialen te sorteren en te compacteren, was toen een gloednieuw concept, als bijdrage tot economische recyclering.

In 1995 maakt Tecnor deel uit van de Groep WATCO. Ze slorpt de firma Renova Containers te Grimbergen op en vestigt zich in deze gebouwen, gelegen aan het Vilvoordse kanaal te Grimbergen. Die centrale ligging biedt de mogelijkheid om het belangrijke cliënteel beter te bedienen. Die klantenportfolio is ondertussen sterk gegroeid in België en het Groot-Hertogdom Luxemburg.

De grote werkplaats biedt veel ruimte voor opslag en het efficiënt herstellen van toestellen. TECNOR werkt altijd met gemotiveerd en gekwalificeerd personeel. Een groot aantal installaties werd gerealiseerd, gebaseerd op enkelvoudige of meervoudige stationaire persen en meestal met behelpende uitrustingen.

Tecnor biedt geïntegreerde oplossingen aan: we realiseren zelf de indienststelling, het onderhoud, de herstellingen en alle eventuele aanpassingen. De levensduur van de uitrustingen is lang, meerdere installaties van de eerste jaren zijn heden nog steeds in gebruik.

De samenwerking met de firma ORWAK (Zweden) op het gebied van verticale persen dateert zelfs reeds van 1990. Het concept van verticale balenpersen kent een enorm succes in België en Luxemburg en vele machines worden geïnstalleerd in vrijwel alle activiteitsdomeinen.

In maart 2004 wordt TECNOR opnieuw een zelfstandige firma, specialist op het gebied van uitrustingen voor sorteren, verpletteren en compacteren van recycleerbare materie. Met meer dan 40 jaar ervaring in dit specifieke domein stelt TECNOR aan zijn klanten niet enkel de meest geschikte uitrustingen voor, maar ook een competente technische dienst, naast alle benodigde toebehoren tot het in alle veiligheid goed functioneren van deze installaties