DE EINDELOZE LONGOPAC-AFVALZAK

EEN HYGIËNISCHE, EENVOUDIGE EN EFFICIËNTE OPLOSSING

Wij hopen allemaal eindelijk het licht aan ‘t einde van de tunnel van de huidige crisis te zien. Beetje bij beetje wordt er meer sprake over een afbouw van de “lockdown” maatregelen waarbij we waakzaam moeten blijven om een tweede besmettingsgolf te voorkomen. Deze crisis dwingt ons ook om ons gedrag en onze gewoontes te herdenken met het oog op hygiëne. Zowel in de noodzaak om onze handen grondig en regelmatig te wassen, als in de manier om gebruikte zakdoeken weg te werpen, als directe contact te vermijden met risicovolle oppervlakten zoals b.v. deurknoppen en diverse hendels. Iedereen kan een actieve rol spelen om de verspreiding van dit virus te stoppen.

Strikte hygiëne, vooral op de werkplek, is daarom essentieel. Bij Tecnor zijn we ervan overtuigd dat het Longopac concept van eindeloze vuilniszakken een sterk en toch gemakkelijk te implementeren hulpmiddel biedt op de werkvloer. Met de Longopac concept wordt de zak immers van buitenaf vervangen en gesloten, waardoor contact met afval of vervuilde oppervlakten voorgekomen wordt.

EEN HYGIËNISCHE AFVALBAK OM VERSHILLENDE SOORTEN AFVAL TE VERWIJDEREN

De Longopac-oplossing is in veel opzichten uniek, wij willen ons hier toespitsen op het aspect hygiëne. Om de zak te verwisselen wordt het van de bodem, steeds aan de buitenkant, naar beneden getrokken en eventuele resten op de rand worden over de binnenkant van de volgende zak gesleept (zie diagram bovenaan het artikel). Dankzij deze ingenieus mechanisme wordt enig vervuiling rond de opening automatisch opgevangen in de volgende zak. De opening blijft dus altijd proper: de gebruiker komt niet in contact met het afval, wat vooral in de gezondheidssector een groot voordeel is! In Zweden, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië bij voorbeeld heeft deze oplossing al een aantal openbare ziekenhuizen overtuigd! (link)

Bij Tecnor zijn we er zelfs van overtuigd dat het de meest hygiënische afvalzakoplossing ter wereld is.

EEN HYGIËNISCHE, OOK ECONOMISCHE EN ECOLOGISCHE OPLOSSING !

De gebruiker mag bovendien zelf beslissen wanneer hij/zij afval wil weghalen – na elk gebruik of periodiek – zonder overtollig verbruik van plasticmateriaal. Hierdoor wordt uw consumptie van plasticzakken drastisch verminderd en wordt de hoeveelheid rondvliegend afval tot nul gereduceerd.

Kortom, Longopac – de eindeloze zak- is een economische, ecologische en hygiënische oplossing! Een mooi stap voorruit !

LONGOPAC IN HET KORT

Kortom, met de Longopac-oplossing:

  • Geen direct contact met het afval
  • Minder risico op besmetting
  • Minder geuren, parasieten en insecten omdat men de zak op elk moment kunt weggooien en/of sluiten.
  • Tot 70% kunststofbesparing

En daarbovenop:

  • Twee keer zo dun als een normale zak, maar vier keer zo sterk!
  • Kan zeer snel worden gewijzigd, wat tijd bespaart
  • Verkrijgbaar in 6 kleuren voor eenvoudige afvalsortering
  • Verkrijgbaar in 4 weerstanden

Aangezien ons Longopac-systeem een 110 m lange doorlopende afvalzak is, kan het worden gebruikt om gevallen van besmetting te helpen voorkomen in gebieden met veel verkeer, waar hygiëne een echte uitdaging is, zoals verpleeghuizen, dokterspraktijken, kantoren, kantines, toiletten, openbare plaatsen, scholen.

Al het besmette afval dat geproduceerd wordt, moet in een gesloten zak gedaan worden om contact te voorkomen. Met behulp van ons hygiënisch afvalbeheersysteem sluit u de zak met een klem en dan is het klaar.

Interesse? Meer informatie? aarzel dan niet om contact te nemen door een e-mail te sturen naar info@tecnor.be of bel 02 253 15 22.

U kunt onderstaande video’s ook bekijken om meer inzicht te krijgen over waarom wij denken dat het Longopac-systeem het meest hygiënische ter wereld is :